Porcelán korona készítés

A debreceni fogtechnika a jelenleg fellelhető legújabb technológiával is készít kerámia vázakat. Ehhez nem kell más mint egy jó Cad-Cam tervezésben jártas fogtechnikus és a hozzá tartozó technikai háttér. Ami nem más mint egy lézer szinter gép és egy előzőleg a 3D szkenner segítségével elkészített munka amivel a szinterező dolgozni tud. Az így elkészített vázak pontosak, precíz illesztésűek. Munkaidőben is kevesebb jut az egy tagra elosztott és ráfordított energiával, ezálltal a páciens hamarabb megkaphatja a végleges fogművét.
 

Laborunk kerámia leplezéssel is foglakozik. A fém koronára vagy hidakra kerámia anyag kerül és a fogtechnikus egy ecset segítségével alakítja ki a tökéletes fogformát. A lehető legszebb, funkcionálisan is tökéletes porcelán koronákat egyéni esztétikai igényeknek megfelelően készítjük el, ahogyan a páciens szeretné.

A nagy kiterjedésű szuvasodó fogakat illetve a sérült zománccal vagy dentinnel rendelkező fogat koronázni kell. Vállas előkészítésnek köszönhetően a korona átmenet nélkül követi a fog formáját. Emiatt az íny egészségét is megőrizzük és sokkal esztétikusabb pontosabban záró korona készülhet.

Az első ülésben a fogorvos előkészíti a kezelendő fogat vagy fogakat. A csiszolt fogról és a környező fogakról lenyomat készül, ezzel a lenyomattal fog dolgozni a fogtechnikus. Ebből a lenyomatból gipszminta készül ezzel mintával tudja elkészíteni a páciens többi fogához, illetve fejformájának leginkább megfelelő fogformát kerámia anyagból.

 

Friss híreink

3D-s nyomtatás a debreceni fogtechnikán

A debreceni fogtechnika gyorsabban és pontosabban tud legyártani digitális fogtechnikai alkalmazások segítségével munkákat. A 3D nyomtatás és CNC marás vagy frézelés napi használatával csökkenthető a gyártási idő, a megrendelések hatékonyan és pontosan teljesíthetőek lesznek. A legnagyobb előnye, hogy a kézi modellezésnél keletkező hibák elkerülhetők, az elkészítési munkafázisok rövidülnek emellett garantált gyártási pontosságot ad.

Friss híreink

Tudnivalók a kivehető protézissel kapcsolatban

Alábbi cikkünkben néhány jó tanácsot írunk le a páciensek számára, hogy jobban és könnyebben tanulhassák meg a fogsor viselését. Röviddel az átadást követően szokatlan érzéssel kell szembesülnünk, de néhány apró trükkel hamar megszokható lehet a kivehető protézis.