Hírek információk

Tudnivalók a kivehető protézissel kapcsolatban

Tudnivalók a kivehető protézissel kapcsolatban Alábbi cikkünkben néhány jó tanácsot írunk le a páciensek számára, hogy jobban és könnyebben tanulhassák meg a fogsor viselését. Röviddel az átadást követően szokatlan érzéssel kell szembesülnünk, de néhány apró trükkel hamar megszokható lehet a kivehető protézis.

Az első átadást követően, a protézis szájba kerülésének pillanatában a kényelmetlen, idegentest-érzés viszonylag hamar elmúlik. Mindig halljuk debreceni páciensek visszajelzéseiből, hogy soha nem fogja megszokni és hogy ez olyan rossz érzés. Erre van egy nagyon jó ellenpélda, az éltesebb korosztály fele kivehető protézis viselő és ráadásul elégedetten. Sokat segíthet a megszokásban bármilyen cukorka szopogatása. Idővel a beszéd illetve a fogsor helyén maradásához is kellő rutint fog megtanulni a páciens, akár az étkezésnél is. A beszéd gyakorlását csakúgy mint a kis gyermekeknél hangos olvasással lehet elsajátítani. Az étkezés eleinte csak kisebb falatokból álljon, a kemény, szárazabb ételeket kerüljük mindenképp, az almába harapásról le kell mondanunk ha nem érezzük stabilnak a kivehető protézis viselését. Először a rágást kell újratanulni majd idővel a harapást szintén kisebbre vágott ételekkel. Lehetőleg egyedül gyakoroljuk az evést. Minden étkezés után alaposan meg kell mosni a kivehető fogsort, ezáltal elkerülhetőek a szájbetegségek illetve a fogkő lerakódása is kitolódhat. A megszokást elősegítheti, ha mindig viseljük a fogsort csak a tisztítás idejére vesszük ki, illetve ha éjszakára bent hagyjuk a fogsort, amennyiben ezt kezelőorvosa nem tiltja. Kifejezetten ajánlott a kézi tisztítás mellett a fogsor tisztító tabletták alkalmazása is. Nagyon fontos új fogsort készíteni 4-5 évente a szájképletek változása miatt. Ezeket a lépéseket, tudnivalókat szem előtt tartva boldog tulajdonosa lehet egy új kivehető protézisnek, amennyiben ellátogat a debreceni fogtechnikai laborba.
 
Friss híreink

3D-s nyomtatás a debreceni fogtechnikán

A debreceni fogtechnika gyorsabban és pontosabban tud legyártani digitális fogtechnikai alkalmazások segítségével munkákat. A 3D nyomtatás és CNC marás vagy frézelés napi használatával csökkenthető a gyártási idő, a megrendelések hatékonyan és pontosan teljesíthetőek lesznek. A legnagyobb előnye, hogy a kézi modellezésnél keletkező hibák elkerülhetők, az elkészítési munkafázisok rövidülnek emellett garantált gyártási pontosságot ad.

Friss híreink

Tudnivalók a kivehető protézissel kapcsolatban

Alábbi cikkünkben néhány jó tanácsot írunk le a páciensek számára, hogy jobban és könnyebben tanulhassák meg a fogsor viselését. Röviddel az átadást követően szokatlan érzéssel kell szembesülnünk, de néhány apró trükkel hamar megszokható lehet a kivehető protézis.