Hírek információk

Néhány fontos kérdés a műfogsorral kapcsolatban

Néhány fontos kérdés a műfogsorral kapcsolatban Alábbi cikkünkben leírjuk az új frissen átadott kivehető fogsorok viselkedését szájban, beszéd vagy akár evés közben. Viszonylag rövid idő alatt megszokható az új protézis, ehhez csak egy jól elkészített fogsor kell és egy türelmes páciens.

A műfogsor nem feltétlenül az éltesebb korosztály problémája, egy részleges fogpótlás már negyven évesen is szóba kerülhet. Az ötven év feletti lakosság fele műfogsorviselő, ami egy hihetelen szám.
Egy ügyes fogtechnikus által elkészített műfogsor vagy részleges pótlás a rendszeres ápolás mellett hosszú ideig járul hozzá a jó közérzet kialakításához: biztosítja a rágás és a beszéd zavartalanságát, visszaállítja az eredeti arcformát.
Sok embert nagyon megvisel ha műfogsort kell használnia élete folyamán. Ahhoz, hogy gyorsan csökkenthető legyen a szokatlan érzés több dolgot is lehet tenni.
Természetesen a megelőzés fontossága előnyt élvez és ezzel hosszab időre ki lehet tolni a műfogsor szükségességének idejét.
Az új protézis viselése eleinte nagyon kellemetlen, sőt fájdalmat is okozhat, a megszokás akár heteket, akár hónapokat vehet igénybe. Egy eleinte lazának tűnő fogsor idővel megszokható mivel az arc és a nyelv izomzata alkalmazkodik, és segít helyben tartani azt.
Még egy tökéletesen elkészített műfogsor is bizonytalanságérzetet kelthet viselőjében, leginkább a kezdeti időszakban. Attól tarthat, hogy rágás, beszéd, köhögés vagy tüsszentés közben a fogsor elmozdul. A biztonságérzet növelésében, kizárólag a kezdeti időszakban segítséget jelenthetnek a fogsorrögzítő anyagok.
Idővel a legjobb műfogsor is elhasználódik szintén kellemetlenségeket okozva. A protézisek cseréjét átlagosan négy évente kell napirendre tenni, ekkora már az öreg kivehető fogsor nem látja el feladatát. A teljes vagy részleges fogsor viselése esetén is nagyon fontos a rendszeres alábélelés körülbelül évente, ami az elsorvadt ínyre a meglévő fogsor újrakészítését jelenti.
Friss híreink

3D-s nyomtatás a debreceni fogtechnikán

A debreceni fogtechnika gyorsabban és pontosabban tud legyártani digitális fogtechnikai alkalmazások segítségével munkákat. A 3D nyomtatás és CNC marás vagy frézelés napi használatával csökkenthető a gyártási idő, a megrendelések hatékonyan és pontosan teljesíthetőek lesznek. A legnagyobb előnye, hogy a kézi modellezésnél keletkező hibák elkerülhetők, az elkészítési munkafázisok rövidülnek emellett garantált gyártási pontosságot ad.

Friss híreink

Tudnivalók a kivehető protézissel kapcsolatban

Alábbi cikkünkben néhány jó tanácsot írunk le a páciensek számára, hogy jobban és könnyebben tanulhassák meg a fogsor viselését. Röviddel az átadást követően szokatlan érzéssel kell szembesülnünk, de néhány apró trükkel hamar megszokható lehet a kivehető protézis.