Hírek információk

Kivehető Protézis - 5.rész

Kivehető Protézis - 5.rész Kivehető protézis készítése a debreceni fogtechnikán. Eljutottunk az utolsó lépéshez a fogsor végleges formájának eléréséhez. Ehhez szükséges a fogtechnikus jó kézügyessége, szépérzéke. A debreceni fogtechnika biztos technikai háttérrel támogatja a protézis készreviteléhez a fogtechnikus kollégát. Nincs más hátra mint a viaszba helyezett fogakat rózsaszín akril fogsoranyagba helyezni.

Tisztelt Leendő páciens!
 
Előző cikkünkben tájékoztattuk Önöket a fogpróba jelentőségével. Amint kézhez vette a fogtechnikus a jól sikerült fogpróbát nincs más dolga, mint azt a végső formájába helyezni. Ehhez először a debreceni fogtechnika jól felszerelt laboratóriumában a fogtechnikus gyönyörű szépen megmintázza azt. Kidolgozza az ínyrészt, megmintázza az anatómikus szájpadlást, majd ha jónak, szépnek találja azt rögzíti a végleges formát. A viaszba ágyazott fogak ezután már a jól ismert rózsaszín akril fogsoranyagban foglalnak helyet. Ekkor van lehetőség még szépítgetni, polírozni a kész protézist. Nem utolsó sorban ellenőrizzük a páciens szájában is a kész fogsort és egy rövid tanácsadás keretében elmondjuk az alapvető higiéniás követelményeket, hogy az sokáig megőrizze állapotát. Egy új fogsort évente alá kell bélelni, különben a sorvadt ínyen mozogni fog és stabilitását veszti. Egy új fogsor vagy protézis négy év után már megszolgált egy új elkészítésére, ezért szoktuk javasolni hogy négy évente készíttessen újat.
 
Reméljük, hogy ezekkel a rövid tájékoztatókkal jobban átlátja egy új protézis mibenlétét az első lépésektől az utolsóig.
Friss híreink

3D-s nyomtatás a debreceni fogtechnikán

A debreceni fogtechnika gyorsabban és pontosabban tud legyártani digitális fogtechnikai alkalmazások segítségével munkákat. A 3D nyomtatás és CNC marás vagy frézelés napi használatával csökkenthető a gyártási idő, a megrendelések hatékonyan és pontosan teljesíthetőek lesznek. A legnagyobb előnye, hogy a kézi modellezésnél keletkező hibák elkerülhetők, az elkészítési munkafázisok rövidülnek emellett garantált gyártási pontosságot ad.

Friss híreink

Tudnivalók a kivehető protézissel kapcsolatban

Alábbi cikkünkben néhány jó tanácsot írunk le a páciensek számára, hogy jobban és könnyebben tanulhassák meg a fogsor viselését. Röviddel az átadást követően szokatlan érzéssel kell szembesülnünk, de néhány apró trükkel hamar megszokható lehet a kivehető protézis.