Hírek információk

Kivehető Protézis - 4.rész

Kivehető Protézis - 4.rész Kivehető protézis készítése a debreceni fogtechnikán. Elkészült az első protézis, viaszba állított fogakkal még a végleges készrevitel előtt. Ennek a neve fogpróba. Ekkor van először lehetőség megtekinteni a fogsort, megnézni hogy megfelelő lett-e a fogak színe. Jól illeszkedik-e az arc formájához, megfelelőek a fogak hossza, nem-e takar túl sokat az ajak a fogakból.

Tisztelt Leendő páciens!
 
Előző cikkünkben tájékoztattuk a fogak kiválasztásaival, színével formájával a pácienst. Most hogy kiválasztásra került a megfelelő fog elkészült az úgynevezett fogpróba. Ekkor még egy viszonylag puha viaszban állnak a fogak. Az első bepróbálásnál derül ki, hogy a fogtechnikus jól dolgozott-e. Látszanak-e a fogak összeengedett ajaknál, kényelmes-e vele mosolyogni, beszélni, nyelni. Bármilyen kellemetlenség adódna, akár egy kicsit nagyobb fogakat szeretne a páciens vagy épp kisebbeket még van rá lehetőség. A fogpróbán kell hogy kiderüljön minden olyan tényező ami a fogsor viselésének kellemetlenségét okozná. Ha jól dolgozott a fogtechnikus akkor nincs más dolga mint rögzíteni ezt az állapotot és elvégezni az utolsó lépést a fogsor készrevitelét. 
 
Következő cikkünkben leírjuk az ötödik lépés részleteit.
Friss híreink

3D-s nyomtatás a debreceni fogtechnikán

A debreceni fogtechnika gyorsabban és pontosabban tud legyártani digitális fogtechnikai alkalmazások segítségével munkákat. A 3D nyomtatás és CNC marás vagy frézelés napi használatával csökkenthető a gyártási idő, a megrendelések hatékonyan és pontosan teljesíthetőek lesznek. A legnagyobb előnye, hogy a kézi modellezésnél keletkező hibák elkerülhetők, az elkészítési munkafázisok rövidülnek emellett garantált gyártási pontosságot ad.

Friss híreink

Tudnivalók a kivehető protézissel kapcsolatban

Alábbi cikkünkben néhány jó tanácsot írunk le a páciensek számára, hogy jobban és könnyebben tanulhassák meg a fogsor viselését. Röviddel az átadást követően szokatlan érzéssel kell szembesülnünk, de néhány apró trükkel hamar megszokható lehet a kivehető protézis.