Hírek információk

Kivehető Protézis - 2.rész

Kivehető Protézis - 2.rész Kivehető protézis készítése a debreceni fogtechnikán. Minden fogászati munka alapvető tartozéka egy a harapás magasságának regisztrálására alkalmas eszköz. A fogtechnikus elkészíti az előre formázott viasz sáncokból a harapási sablont. /Harapásvétel/

Tisztelt Leendő páciens!
 
Előző cikkünkben a lenyomatvétel fontosságáról volt szó. Amint elkészült a lenyomat, azt a fogtehnikus értékeli majd ha jónak találja kigipszeli. Erre a mintára készül el az úgynevezett harapási sablon. Ez egy részben viaszból készült segédeszköz, amiben később a fogak végleges helyét határozzuk meg. Ezzel a sablonnal tudjuk meghatározni a páciens harapási magasságát is. Célja a fogak vagy az állcsontok egymáshoz viszonyított térbeli helyzetének meghatározása, ezt harapásvételnek nevezzük. Harapásvételre mindig szükség van a fogművek készítése során. Amint ez a lépés megtörtént újra a fogtechnikus kezébe kerül a sablon, majd ezekbe a viasz sablonokba kerülnek a fogak.
 
Következő cikkünkben leírjuk a harmadik lépés részleteit.
Friss híreink

3D-s nyomtatás a debreceni fogtechnikán

A debreceni fogtechnika gyorsabban és pontosabban tud legyártani digitális fogtechnikai alkalmazások segítségével munkákat. A 3D nyomtatás és CNC marás vagy frézelés napi használatával csökkenthető a gyártási idő, a megrendelések hatékonyan és pontosan teljesíthetőek lesznek. A legnagyobb előnye, hogy a kézi modellezésnél keletkező hibák elkerülhetők, az elkészítési munkafázisok rövidülnek emellett garantált gyártási pontosságot ad.

Friss híreink

Tudnivalók a kivehető protézissel kapcsolatban

Alábbi cikkünkben néhány jó tanácsot írunk le a páciensek számára, hogy jobban és könnyebben tanulhassák meg a fogsor viselését. Röviddel az átadást követően szokatlan érzéssel kell szembesülnünk, de néhány apró trükkel hamar megszokható lehet a kivehető protézis.