Hírek információk

Kivehető Protézis -1.rész

Kivehető Protézis -1.rész Kivehető protézis készítése a debreceni fogtechnikán. Egy puha lenyomatanyag segítségével mintát veszünk és elkészítjük a gipszmintát. Ezzel a művelettel a fogtechnikus elkezdheti a legelső munkafolyamatot. A debreceni fogtechnikus a lehető legpontosabban készíti el a munkát. /Lenyomatvétel/

Tisztelt leendő páciens!
 

Amint a szokott lenni egy fogászati rendelőbe való betéréskor, itt is koordináljuk a pácienseinket. Legelőször felvesszük a kapcsolatot kezelendő, kivehető protézisre vágyó betegeinkkel. Nem megy ez sem másképp mint egy általános beszélgetés, csak itt kitérünk a páciens óhajaira, a részletek elsimítására mielőtt elkezdődne az első ülésből adódó találkozás. Az elképzelt lehetőségek átvitatása után megtörténik a lenyomatvétel. Ehhez nincs másra szükség mint magára a páciensre és egy nagyon jó minőségű puha lenyomatanyagra illetve az ehhez tartozó lenyomatkanálra. A lenyomatkanál a páciens szájméretéhez jól igazodónak kell lennie, ebbe a kanálba helyezzük az előzőleg kikevert puha lenyomatanyagot. Ezzel vesszük le külön az alsó és felső gerinc formáját, ami fertőtlenítés után kerül a debreceni fogtechnikus kezébe. Maga a lenyomatvétel teljesen fájdalommentes és rövid procedúra. A fogtechnikus értékeli a lenyomatot és amennyiben jónak találja kigipszeli azt. Erre a gipszmintára készül az úgynevezett egyéni kanál amely egy második lépcsőben egy sokkal pontosabb, részletgazdagabb lenyomat vehető a páciens szájáról az ehhez tartozó még jobb minőségű lenyomatanyaggal. 


Következő cikkünkben leírjuk a harmadik lépés részlétetit.

Friss híreink

3D-s nyomtatás a debreceni fogtechnikán

A debreceni fogtechnika gyorsabban és pontosabban tud legyártani digitális fogtechnikai alkalmazások segítségével munkákat. A 3D nyomtatás és CNC marás vagy frézelés napi használatával csökkenthető a gyártási idő, a megrendelések hatékonyan és pontosan teljesíthetőek lesznek. A legnagyobb előnye, hogy a kézi modellezésnél keletkező hibák elkerülhetők, az elkészítési munkafázisok rövidülnek emellett garantált gyártási pontosságot ad.

Friss híreink

Tudnivalók a kivehető protézissel kapcsolatban

Alábbi cikkünkben néhány jó tanácsot írunk le a páciensek számára, hogy jobban és könnyebben tanulhassák meg a fogsor viselését. Röviddel az átadást követően szokatlan érzéssel kell szembesülnünk, de néhány apró trükkel hamar megszokható lehet a kivehető protézis.