Hírek információk

Kivehető Protézis - 3.rész

Kivehető Protézis - 3.rész Kivehető protézis készítése a debreceni fogtechnikán. Amint kezébe vette a fogtechnikus az előzőleg összeragasztott harapási sablonokat, kiválasztásra kerülnek a fogak. Itt meghatározásra kerül a fog színe, a fog formája, illetve a fogak mérete. A fogtechnika több gyártó által forgalmazott fogakkal dolgozik, így lehetőség nyílik a 16 fogszín mellett a változatos fogformákra és a jobbnál jobb minőségű esztétikus fogakra is.

Tisztelt Leendő páciens!

 

Előző cikkünkben röviden leírtuk a harapási magasság meghatározásának fontosságát. A következő lépésben a fogtechnikus meghatározza a fogak nagyságát, méretét, formáját. Ehhez elengedhetetlen a páciens arckarakterének ismerete, e-nélkül csak sötétben tapogatózunk. Nagyon fontos hogy a fogtechnikus lássa a páciens arcát, gesztikulálását, a mimikáját, ezzel is segítve munkáját. Ezek nélkül egy fogtechnika csak a nagykönyvben megírt sablon minta alapján tud dolgozni, ami általában nem lesz jó a páciensnek. A fogforma meghatározása mellett nagy hangsúlyt fektetünk a fogak színének kiválasztására. Erre 16 fogszínből van lehetőség, idősebb korosztály számára ajánlott egy picit sötétebb, sárgább árnyalattal rendelkező fogat választani. Ha maradó fogazat van a szájban természetesen az ahhoz legközelebb álló színt ajánlunk. A megmaradt még nem kihúzott fogakhoz a fogsor esztétikus kis kapcsokkal csatlakozik, erre szükség van, mert a fogsort már egy fog is jól a helyén tartja, rögzíti. 
 
 
 
Következő cikkünkben leírjuk a negyedik lépés részleteit.
 
Friss híreink

3D-s nyomtatás a debreceni fogtechnikán

A debreceni fogtechnika gyorsabban és pontosabban tud legyártani digitális fogtechnikai alkalmazások segítségével munkákat. A 3D nyomtatás és CNC marás vagy frézelés napi használatával csökkenthető a gyártási idő, a megrendelések hatékonyan és pontosan teljesíthetőek lesznek. A legnagyobb előnye, hogy a kézi modellezésnél keletkező hibák elkerülhetők, az elkészítési munkafázisok rövidülnek emellett garantált gyártási pontosságot ad.

Friss híreink

Tudnivalók a kivehető protézissel kapcsolatban

Alábbi cikkünkben néhány jó tanácsot írunk le a páciensek számára, hogy jobban és könnyebben tanulhassák meg a fogsor viselését. Röviddel az átadást követően szokatlan érzéssel kell szembesülnünk, de néhány apró trükkel hamar megszokható lehet a kivehető protézis.